• https://www.facebook.com/ali.esmer.75641
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05493533125
Ürün ve Hizmetler
Saat



Aydın’da Mayıs Ayında 910 Trafik Kazası Meydana Geldi

Aydın Valiliği, 2026 yılı Mayıs ayına ilişkin trafik denetim ve kaza bilançosunu açıkladı.

İl genelinde trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde 172 bin 10 araç kontrol edilirken, kurallara aykırı hareket ettiği tespit edilen 28 bin 952 araca işlem yapıldı.
Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Mayıs ayında Aydın genelinde toplam 910 trafik kazası meydana geldi.
Kazaların 336’sı maddi hasarlı, 574’ü yaralamalı ve 1’i ölümlü olarak kayıtlara geçti. Meydana gelen kazalarda 798 kişi yaralanırken, 1 vatandaş yaşamını yitirdi. Denetimler kapsamında trafik kurallarını ihlal ettiği belirlenen 482 sürücünün ehliyetine el konulurken, çeşitli nedenlerle 1.263 araç da trafikten men edildi.
Aydın Valiliği, trafik güvenliğinin artırılması ve vatandaşların can-mal emniyetinin korunması amacıyla denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Açıklamada, sürücülerin özellikle hatalı şerit değiştirmeme, alkollü araç kullanmama ve trafik kurallarına titizlikle uyma konusunda daha duyarlı olmaları istendi.
Valilik ayrıca, trafik güvenliğini tehlikeye düşüren kural ihlallerinin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi konusunda vatandaşların desteğinin önem taşıdığına dikkat çekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın




Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar46.160946.3459
Euro53.578253.7929
Hava Durumu