SÖKE’DE 12 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN HÜKÜMLÜ YAKALANDI
Aydın’ın Söke ilçesinde hırsızlık suçundan hakkında 12 yıl 3 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 40 yaşındaki hükümlü jandarma ekiplerince yakalanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.
Aydın genelinde jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda Didim ve Kuşadası’nda da dikkat çeken operasyonlar gerçekleştirildi.
SÖKE’DE ARANAN HÜKÜMLÜ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Aydın İl Jandarma Komutanlığı Söke İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda 13 Ekim 2026 tarihinde Söke ilçesi sınırları içerisinde gerçekleştirilen çalışmalarda, binanın eklentileri içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan 12 yıl 3 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan M. F. (40) yakalandı. Jandarma ekiplerince yakalanan hükümlü, adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından ceza infaz kurumuna teslim edildi. DİDİM’DE OTELDE 14 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
Didim’de 10 Ekim 2026 tarihinde Akbük Mahallesi’nde bulunan bir otele yönelik gerçekleştirilen operasyonda 14 düzensiz göçmen yakalandı.
Didim Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Aydın İl Jandarma Komutanlığı ve Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda, göçmenlerin üzerlerindeki pasaportların sahte olduğu değerlendirildi.
Olay kapsamında 8 kişi gözaltına alınarak tutuklandı.
Göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen otel sahibi E. K. (51) ile otel çalışanı Y. A. (40) da gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Yakalanan diğer 6 düzensiz göçmen ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından Aydın GÖKSEM’e teslim edildi.
DİDİM’DE JANDARMA UYGULAMA NOKTALARINI PAYLAŞAN 8 ŞÜPHELİYE İŞLEM
Didim’de WhatsApp grupları üzerinden jandarma ve polis ekiplerinin uygulama noktaları ile konum bilgilerinin paylaşıldığı tespit edildi. Didim Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında, “RDR DİDİM” ve “Akköy-Akyeniköy Radar” isimli WhatsApp gruplarına yönelik operasyon düzenlendi.
Gruplar aracılığıyla güvenlik güçlerinin konum bilgilerinin paylaşılarak suçluların uyarıldığının tespit edilmesi üzerine grup yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı. A. A. (20), M. D. (17), T. K. (23), B. F. (23), M. Y. (21), İ. S. (26), İ. Ç. (24) ve S. G. (22) isimli şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
KUŞADASI’NDA UYUŞTURUCU OPERASYONU
Aydın İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Şube Müdürlüğü ve Kuşadası İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmaları kapsamında bir evde arama yapıldı. Aramada 250 gram kubar esrar, 1.064 adet sentetik ecza ve 2 cep telefonu ele geçirildi. Operasyonda İ. B. (31), D. B. Ş. (20) ve S. E. C. (18) isimli 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.
Aydın genelinde jandarma ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında Söke’de aranan bir hükümlü cezaevine teslim edilirken, Didim’de göçmen kaçakçılığı ve güvenlik güçlerinin uygulama bilgilerinin paylaşılmasına yönelik işlemler gerçekleştirildi.
Kuşadası’nda ise uyuşturucuyla mücadele kapsamında 3 şüpheli hakkında adli süreç başlatıldı.
|
Yorumlar |
| Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |