• https://www.facebook.com/ali.esmer.75641
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05493533125
Ürün ve Hizmetler
Saat



AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLİ METİN YAVUZ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

'' Ülkemizin nükleer enerjiye ulaşmasına karşı çıkanların, çevre duyarlılığından bahsederken önce sokakları yakıp yıkanlardan hesap sormalarını, ses çıkarmalarını bekliyoruz.''

KÜRESEL ÇAPTA ENERJİ YATIRIMLARI YÜKSELİŞTE
Dünya genelinde 30 ülkede 439 reaktör işletmede, 52 tanesi ise inşa halinde bulunurken, yalnızca Avrupa'da 173 reaktör işletmede, 16 reaktör ise inşa halinde bulunuyor. Diğer taraftan 2030 yılına kadar dünyada 164 yeni reaktörün yapılması planlanıyor.
Bugün ABD’deki 95 reaktör elektrik üretiminin %20’sini karşılıyor. Fransa’da bulunan 56 nükleer reaktör, elektrik üretiminin %70,6’sını, İsveç 7 reaktörle %40’ını, Rusya 38 reaktörle %20’sini, İngiltere 15 reaktörle %20’sini, Ukrayna 15 reaktörle %54’ünü, Almanya 7 reaktörle elektrik üretiminin %20’sini nükleerden sağlıyor.
Bakıldığında AB ülkeleri küresel nükleer enerji kapasitesinin yüzde 26,7'sini oluşturuyor. Yani dünyanın birçok ülkesi, elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını bu reaktörler sayesinde karşılıyor. Küresel çapta şu anda halen yapımı devam eden ve yapımı planlanan onlarca nükleer santral projesi sürüyor.
ÜLKEMİZİN YARINLARINI GARANTİ ALTINA ALMAYI HEDEFLİYORUZ
Dünyada özellikle 60 yıldan fazla süredir kullanılan ve sürekli yenilerinin inşa edildiği bu reaktörlerin yapımının ülkemizde gündeme alınmamış olması manidardır.
Ülkemizin yarınlarını garanti altına almayı hedefleyen bir anlayışla, inşallah Cumhuriyet’in 100. yılında bu büyük yatırımı hep birlikte açacağız.
ENERJİYE YAPILAN YATIRIM, YARINLARA YAPILAN YATIRIMDIR
Enerji tedariği konusunda dünyanın birçok yerinde adımlar atılıyorken, ülkemizin milli enerji altyapısına eklenecek olan ilk nükleer tesisimiz Akkuyu Nükleer Güç Santrali, inşallah ülkemizin ekonomik anlamdaki hedeflerine ulaşmasında özel bir yere sahip olacaktır.
Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye, nükleer enerji sahibi ülkeler arasına girerek toplam 4 bin 800 megavat kurulu gücüyle ülkemizin ihtiyaçlarını karşılama noktasında katkılar sunacaktır.
Akkuyu Nükleer Güç Santrali, yıllık 35 milyar kilovatsaat elektrik üreterek, ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 10'unu karşılayacak bir tesistir. Hatta sadece elektrik alanında değil, birçok yan sektöre de hizmet sunarak birçok alanda rahatlama sağlayacaktır.
NÜKLEER TESİSİMİZ İSTİHDAMA DA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
Tesis, yapım aşamasında yoğun dönemde 16 bin, üretim döneminde ise 4 bin kişilik istihdam sağlayarak üretim sürecinin her noktasında ülkemizin istihamına da büyük katkı sağlayacaktır.
Koronavirüs salgınının ve küresel olayların olumsuz etkilerine rağmen ekonomimiz hamdolsun istikrarlı biçimde büyümeyi sürdürüyor. Ekonomiye, enerjiye olan yatırımlar hız kesmeden sürüyor.
ÇEVRECİLİK DİYENLER, SOKAKLARI YAKANLARIN KENDİLERİDİR
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin tüm üniteleri devreye alındığında ülkemizde her yıl 40 milyon tonun üzerinde karbondioksit salınımına mani olunacaktır. Bu tesis sıfır emisyonla, çevreye zararlı sera gazı salımı yapılmadan kesintisiz elektrik üretimi yapacaktır.
Ülkemizin nükleer enerjiye ulaşmasına karşı çıkanların, çevre duyarlılığından bahsederken önce sokakları yakıp yıkanlardan hesap sormalarını, ses çıkarmalarını bekliyoruz. Tüm karalama çabalarına rağmen, ülkemiz inşallah gelişen bu yerli ve milli bilinçle ikinci hatta üçüncü santrale Sinop ve Kırklareli illerimizde ulaşacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın




Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479
Hava Durumu